Κακοκαιρία Daniel: Εικόνες καταστροφής στη Μαγνησία, σε απόγνωση οι κάτοικοι – Ένας νεκρός, ένας αγνοούμενος

Σε εξέλιξη η καταστροφική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel σε πολλές περιοχές της χώρας. Τις ακτές της Πιερίας, την Παραλία Κατερίνης ως τα παράλια του Πλαταμώνα, την Ημαθία και το νότιο τμήμα της Χαλκιδικής  αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες το έντονο κύμα κακοκαιρίας. Ισχυρές βροχοπτώσεις θα σημειωθούν και σε Δυτική Ελλάδα και Ήπειρο, χωρίς ωστόσο να φαίνεται ότι θα δημιουργηθούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Κακοκαιρία Daniel: Ένας νεκρός στον Βόλο, ένας αγνοούμενος, 110 εγκλωβισμένοι – Διακοπή κυκλοφορίας

Κακοκαιρία Daniel – Πήλιο: «Μας εγκατέλειψαν όλοι – Θα έχουμε νεκρούς. Βοηθήστε μας» – Κάτοικοι εκλιπαρούν για βοήθεια (βίντεο)

Κακοκαιρία Daniel- Η στιγμή που η γη καταπίνει λεωφορείο και αυτοκίνητο “ταξιδεύει” στα κύματα… (βίντεο)

Μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112 εστάλη, το μεσημέρι στους κατοίκους της Εύβοιας, της Θεσσαλίας, της Πιερίας, των Σποράδων και της Φθιώτιδας.

Η κακοκαιρία αναμένεται να επηρεάσει αύριο το πρωί την Αττική χωρίς ωστόσο να διαφαίνεται ότι θα δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.  Σύμφωνα με τα έως τώρα μετεωρολογικά δεδομένα η κακοκαιρία αύριο θα επηρεάσει κυρίως τα νότια προάστια και πιθανόν να δημιουργηθούν προβλήματα από Πειραιά έως Σούνιο, στη Σαλαμίνα και την Αίγινα.

Εικόνες καταστροφής στη Μαγνησία

ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΒΟΛΟΣ
(ΣΕΒΙΝΑ ΔΑΡΙΩΤΟΥ/ EUROKINISSI)

Εικόνες καταστροφής στη Μαγνησία που δοκιμάζεται από την φονική κακοκαιρία, με την νεροποντή έχει προκαλέσει μία πρωτοφανή κατάσταση στην πρωτεύουσα της Μαγνησίας. Πλημμύρισε ο Βόλος, άνοιξαν δρόμοι ενώ η μισή πόλη έχει μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Κτηνοτρόφος έχασε τη ζωή του, όταν καταπλακώθηκε από τοίχο ενώ αγνοείται ακόμη ένας άνθρωπος ο οποίος παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο.

Με εντολή της αστυνομίας απαγορεύτηκε η κυκλοφορία  στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, ενώ γίνονται επιχειρήσεις απεγκλωβισμού πολιτών με βάρκες μέσα στην πόλη. Πλημμύρισε και το νοσοκομείο Βόλου, αναβλήθηκαν προγραμματισμένες χημειοθεραπείες και θα πραγματοποιηθούν αύριο με εφεδρικό μηχάνημα. Στην Αγριά πλημμύρισαν σπίτια, καταστήματα, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες.

Ο χείμαρρος Κραυσίδωνας σε πολλές περιοχές έχει ξεχειλίσει και τα νερά πλημμυρίζουν δρόμους, καταστήματα και ισόγεια κατοικιών στη Χιλιαδού, το Οινόπνευμα, στους Αγίους Αναργύρους, την Νεάπολη και τα Παλαιά.

Δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια απευθύνουν κάτοικοι στον Άγιο Ιωάννη στο Πήλιο. Η περιοχή είναι χωρίς ρεύμα και τηλέφωνο ενώ η στάθμη του νερού έχει ξεπεράσει το 1,5 μέτρο. 

Στην οδό Ιερολοχιτών κόσμος έχει καταφύγει σε ανώτερους ορόφους κατοικιών αφού τα ισόγεια έχουν πλημμυρίσει και ζητούν βοήθεια από την Πυροσβεστική.

Στην οδό Κωνσταντινουπόλεως στη Νέα Ιωνία μεγάλο δένδρο έπεσε και κατέστρεψε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

Ήδη σχεδόν στο σύνολό τους περιοχές του Βόλου, της Νέας Ιωνίας και πολλών προαστίων αντιμετωπίζουν διακοπή της ηλεκτροδότησης και τα προβλήματα έχουν γίνει πάρα πολλά τόσο σε κατοικίες, όσο και σε βιομηχανικούς χώρους και επιχειρήσεις.

Χωρίς τηλεφωικές συνδέσεις, κυρίως της σταθερής τηλεφωνίας είναι και πολλές περιοχές του Βόλου, ενώ με προβλήματα λειτουργεί και η κινητή τηλεφωνία εξ αιτίας των συνεχών κεραυνών που σαρώνουν την περιοχή.

ΠΛΗΜΜΥΡΑ ΒΟΛΟΣ
photo/ Forecast Weather Greece

Πολύ σοβαρά προβλήματα και στην Σκιάθο, όπου με εντολή της ΕΛ.ΑΣ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία. Να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ζητά ο Δήμαρχος του νησιού. Τεράστιοι είναι οι όγκοι νερού που έχουν πέσει στην βόρεια και την κεντρική Εύβοια. Όπως αναφέρει το evima.gr τα πιο μεγάλα προβλήματα έχουν εντοπιστεί στην Κύμη και σε χωριά της Βόρειας Εύβοιας, καθώς, όπως σημείωσαν κάτοικοι της περιοχής έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους. 
Στην Ηλεία η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες. 

Διακόπηκαν τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο, όσο και στα προάστια.

Η Μαγνησία κάηκε, πνίγηκε, αλλά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη καθησυχάζει πως μηχανισμός είναι «σε εγρήγορση» τονίζει ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος υπογραμμίζοντας πως υπάρχουν βαριές πολιτικές ευθύνες για την σημερινή καταστροφή, ευθύνες της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας και του Δήμου, οι οποίες ελπίζουμε όπως είπε να μην εξαντληθούν και αυτή τη φορά σε «επιχειρησιακές αστοχίες». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί